четвъртък, 17 януари 2013 г.

Опаковане преди преместването

Опаковането е много важна подготовка преди преместването. В днешния ни материал ще го разгледаме в детайли, за да знаете как да опаковате вещите си, в случай, че ви предстои преместване.

Първо е много важно да се снабдите с кашони, амбалажна хартия, тиксо и всичко останало, което ще ви бъде нужно. Хартията използвайте, за да опаковате чупливите си предмети като чинии, чаши и други, за да не се счупят при досега си един с друг. Увивайте в хартия едно по едно и вкарвайте и ги намествайте добре в кашона, като запълвате празните места с хартия. Облепете добре кашона с широко тиксо. Уверете се, че няма да се разсипе и внимавайте, да не го направите по-тежък, отколкото би издържала опаковката. Когато сте готови, надпишете с големи букви върху него "Чупливо" и коя страна е горната.

Най-ценните ваши предмети като бижута, документи и така нататък най-добре пренесете сами със себе си - те не са обемни. За други, по-ценни вещи и обемни вещи попитайте фирмата, която извършва преместването, за вписване в приемно-предавателен протокол и как(дали) да ги опаковате. Не пренасяйте леснозапалими и опасни вещества(бои, бензин и др.). Препоръчително е да оставите на хамалската фирма да разглоби и опакова мебелите ви.

Пазете подредбата при опаковане, стая по стая, и надписвайте на етикет или върху кашона какво съдържа, от коя стая е взет и в коя стая трябва да се остави, за да намалите хаоса и бъркотията, когато дойде моментът за разопаковане. По този начин също бихте могли да насочите хамалина къде да остави съответния кашон.

Не забравяйте да определите един малък и лек кашон с нещата, които ще ви бъдат нужни веднага след преместването и преди разопаковането - тоалетна хартия, сапун, паста и четка за зъби, кафе, закуска и други. 

В случай, че опаковането ви затруднява, винаги бихте могли да се обърнете към хамалската фирма да свърши и тази работа вместо вас. По този начин ще бъдете и по-сигурни за вещите си, тъй като ще знаете, че са опаковани по-професионално и опасността за щети по време на пренасянето ще е по-малка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар